Lignelsen om sønnen som kom hjem til Far

admin | January 24th, 2021 - 14:56

Pastor Pål Brenne ser på hva lignelsen om den bortkomne sønn, den fortapte sønn, eller som det står i den nyeste bibeloversettelsen, sønnen som kom hjem, kan fortelle oss. Talen ble holdt i den digitale Misjonskirken Oslo Syd 24. januar 2021. 


I Lukasevangeliet kapittel 15 gir Jesus tre lignelser som svar på at de religiøse lederne var opprørte over at Jesus hadde fellesskap med tollere og syndere. Dagens tale omhandler den lengste av de tre lignelsene. 

Sønnen som kom hjem
11 Jesus sa: «En mann hadde to sønner. 12 Den yngste sa til faren: ‘Far, gi meg den delen av formuen som faller på meg.’ Han skiftet da sin eiendom mellom dem. 13 Ikke mange dager etter solgte den yngste sønnen alt sitt og dro til et land langt borte. Der sløste han bort formuen sin i et vilt liv. 14 Men da han hadde satt alt over styr, kom det en svær hungersnød over landet, og han begynte å lide nød. 15 Da gikk han og søkte tilhold hos en av innbyggerne der i landet, og mannen sendte ham ut på markene sine for å passe grisene. 16 Han ønsket bare å få mette seg med de belgfruktene som grisene åt, og ingen ga ham noe.

17 Da kom han til seg selv og sa: ‘Hvor mange leiekarer hjemme hos min far har ikke mat i overflod, mens jeg går her og sulter i hjel! 18 Jeg vil bryte opp og gå til min far og si: Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. 19 Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din. Men la meg få være som en av leiekarene dine.’ 20 Dermed brøt han opp og dro hjem til faren.

        Da han ennå var langt borte, fikk faren se ham, og han fikk inderlig medfølelse med ham. Han løp sønnen i møte, kastet seg om halsen på ham og kysset ham. 21 Sønnen sa: ‘Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din.’ 22 Men faren sa til tjenerne sine: ‘Skynd dere! Finn fram de fineste klærne og ta dem på ham, gi ham ring på fingeren og sko på føttene. 23 Og hent gjøkalven og slakt den, så vil vi spise og holde fest. 24 For denne sønnen min var død og er blitt levende, han var kommet bort og er funnet igjen.’ Og så begynte festen og gleden.

25 Imens var den eldste sønnen ute på markene. Da han gikk hjemover og nærmet seg gården, hørte han spill og dans. 26 Han ropte på en av karene og spurte hva som var på ferde. 27 ‘Din bror er kommet hjem’, svarte han, ‘og din far har slaktet gjøkalven fordi han har fått ham tilbake i god behold.’ 28 Da ble han sint og ville ikke gå inn. Faren kom ut og prøvde å overtale ham. 29 Men han svarte faren: ‘Her har jeg tjent deg i alle år, og aldri har jeg gjort imot ditt bud; men meg har du ikke engang gitt et kje så jeg kunne holde fest med vennene mine. 30 Men straks denne sønnen din kommer hjem, han som har sløst bort pengene dine sammen med horer, da slakter du gjøkalven for ham!’ 

31 Faren sa til ham: ‘Barnet mitt! Du er alltid hos meg, og alt mitt er ditt. 32 Men nå må vi holde fest og være glade. For denne broren din var død og er blitt levende, han var kommet bort og er funnet igjen.’»

Nå møtes vi kun digitalt

admin | January 24th, 2021 - 13:00

Hei! Du er hjertelig velkommen til digitalt bønnemøte onsdag klokken 20.00. Og digital gudstjeneste søndag klokken 11.00.

Her logger du deg på gudstjeneste og bønnemøte (via tjenesten Zoom, som selvfølgelig er helt gratis for deg å bruke): 

https://us02web.zoom.us/j/88454040251?pwd=Sm5UZ0JrUEhuZFdpdlZLbTJ6NjRXZz09

Hvis du blir spurt om denne informasjonen:
Meeting ID: 884 5404 0251
Passcode: 363754

Gikk du glipp av talen?

admin | January 19th, 2021 - 14:30

Talene fra gudstjenestene i Misjonskirken Oslo Syd på Holmlia finner du (nesten alle)  i talelageret vårt.

Fellesskap og nåde

admin | January 17th, 2021 - 21:57

Fellesskap og nåde. To veldig sentrale begreper i kristen tro.

Her kan du se og høre talen pastor Pål Brenne holdt i den digitale Misjonskirken Oslo Syd søndag 17. januar.
k
Hvis du får feilmelding når du trykker på videovinduet, kan du gå direkte til Youtube-kanalen vår ved å klikke her.

Å ha Jesus som modell

admin | January 10th, 2021 - 13:26

Pastor Pål Brenne holdt denne talen under en digital gudstjeneste i Misjonskirken Oslo Syd søndag 10. januar 2021. Tema: Å følge Jesus, ha Han som modell.